:: دوره 3، شماره 9 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 3 شماره 9 صفحات 59-49 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش اختلال بیش فعالی کودکان در ارتکاب جرم در دوران بزرگسالی
فاطمه اسفندی
گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
چکیده:   (217 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلال کم‌توجهی- بیش ­‌فعالی یکی از اختلالات شایع دوران کودکی است که عوامل مختلفی می‌توانند سبب ایجاد آن در کودک باشند. در صورت عدم‌تشخیص و درمان به‌موقع، این اختلال می‌­تواند تا بزرگسالی ادامه داشته باشد و تبعات مختلفی برای فرد بر جای بگذارد. در این مقاله سعی بر آن است که ارتباط میان اختلال بیش فعالی و ارتکاب جرم مورد بررسی قرار گیرد.
روش: این مطالعه به‌صورت توصیفی و با استفاده از بررسی منابع مختلف کتابخانه‌ای و مصاحبه با روانشناسان کودکان استثنایی و مددکاران اجتماعی دادگاه اطفال، انجام گرفته است.
یافته‌ها: در نتیجه بررسی‌هایی که انجام شد به نظر می­‌رسد کودکان بیش‌ فعال به دلیل عدم توانایی بازداری ارادی در رفتارشان، همواره در معرض ارتکاب جرم قرار داشته باشند. عدم مداخله به‌موقع برای درمان و حل مشکلات کودکان مبتلا به این اختلال موجب انتقال این مشکلات به دوران بزرگسالی می­‌شود که این امر خود می‌تواند زمینه افزایش و تداوم رفتارهای پرخطر و ابتلا به اختلالات دیگر را فراهم آورد.
نتیجه‌گیری: در میان شیوه‌های مختلف پیشگیری از جرم، به نظر می‌رسد پیشگیری اجتماعی و به‌خصوص پیشگیری رشدمدار، در جلوگیری از ارتکاب جرم در آینده کودکان مبتلا به بیش فعالی مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: اختلال روان‌پزشکی، بیش فعالی، کمبود توجه، ارتکاب جرم، پیشگیری
متن کامل [PDF 518 kb]   (81 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/11/6 | پذیرش: 1400/3/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 9 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها