[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
فرم‌ها::
ثبت نام::
ارسال مقاله::
کنگره و کنفرانس ها::
دریافت فایل چکیده مقالات::
گنجینه کتاب::
پیوندهای مرتبط::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای الگوی مطلوب

بهاره داوری دولت‌­آبادی،
دوره ۳، شماره ۱۱ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: حفظ نهاد خانواده به مثابه یکی از مهم‌ترین بنیادهای اجتماعی در بسیاری از جوامع به خصوص جامعه ایرانی- اسلامی مورد تأکید بسیار قرار گرفته آن‌طور که در قانون اساسی به آن توجه ویژه­ای شده است. فرزندان از عناصر اصلی این نهاد بنیادین و حافظان ارزش‌های خانواده و عامل استمرار و بقای آن هستند. از طرفی اینستاگرام به مثابه یکی از شبکه‌های اجتماعی محبوب دنیای امروز بستری برای تبادل اطلاعات و تصاویر، تبلیغات و کسب درآمد، اشتراک‌گذاری مطالب علمی، آموزشی، سرگرمی، گذران اوقات فراغت و آشنایی با افراد جدید و فرهنگ‌های متفاوت است؛ لیکن این ابزار روزآمد تکنولوژی در عین سودمندی و محبوبیت، به ویژه برای نهاد خانواده و کودکان و نوجوانان، می‌تواند مخرب و خطرناک باشد. هدف این مطالعه بررسی آثار سوء شبکه اجتماعی اینستاگرام بر انحراف از الگوی مطلوب خانواده مورد توجه قانون اساسی با تأکید بر وضعیت کودکان است.
روش: این تحقیق به صورت توصیفی و با استفاده از شیوه کتابخانه‌ای به انجام رسیده است.
یافته‌ها: اینستاگرام، بستری فراملی و محل تقابل فرهنگ‌ها و هنجارها و ارزش‌های متفاوت و گاهی متناقض است. معایب غیرقابل انکار فضای مجازی و بالأخص محیط اینستاگرام مانند: جذابیت پوشالی و به دور از واقعیت آن و به دنبال آن کاهش روابط اجتماعی حقیقی و دوری از محیط خانواده و ایجاد و القای احساس نارضایتی، دل‌زدگی، و ... می‌تواند بنیاد خانواده مطلوب را که بسیار مورد توجه و اهتمام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است مورد هدف قرار داده و بر پیکره آن صدمات غیرقابل جبرانی وارد آورد.
نتیجه‌گیری: محیط اینستاگرام می‌تواند زمینه مساعدی برای بهره‌کشی نوین اقتصادی (استفاده از کودکان برای کسب درآمد) یا تأثیرگذاری فرهنگی باشد و از این طریق منجر به ورود آسیب به حریم شخصی و استقلال کودک و تربیت سالم او و در نتیجه تضعیف جایگاهش در خانواده شود.


صفحه 1 از 1     

فصلنامه حقوق کودک Child Rights Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 25 queries by YEKTAWEB 4710