:: دوره 3، شماره 9 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 3 شماره 9 صفحات 15-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر آموزش غیرحضوری از طریق نرم‌­افزار شاد در وضعیت پیشرفت تحصیلی دانش‌­آموزان ابتدایی پسر مدرسه استثنایی شاهد استان البرز
احسان گلمهر ، مهدی کلهرنیا گلکار ، میثم کلهرنیا گلکار ، لیلا شیراوند منجانی
گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، واحد بویین زهرا، بویین زهرا، ایران.
چکیده:   (245 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش، از مهمترین ابعاد حقوق کودکان است و کیفیت اجرای آن نقش بسزایی در تأمین این حق دارد. این مسأله در مورد کودکان با نیازهای ویژه از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است. با شیوع پاندمی کرونا در جهان ضرورت آموزش‌­های غیرحضوری اجتناب­‌ناپذیر گردید. در ایران نیز آموزش غیرحضوری از جمله در سطوح پایه با استفاده از نرم‌­افزار شاد، شکل گرفت که کماکان در بسیاری از مدارس ابتدایی جریان دارد. این تحقیق با هدف تأثیر این نوع آموزش بر وضعیت پیشرفت تحصیلی کودکان با نیازهای ویژه انجام گردید.
روش: در این تحقیق با استفاده از روش توصیفی پیمایشی و پرسشنامه محقق­‌ساخته مبتنی بر پرسش‌نامه پیشرفت تحصیلی مقتبس از پژوهش‌­های فام و تیلور ۱۹۹۴، جامعه آماری، معلمان مدرسه استثنایی شاهد فردیس کرج انتخاب شدند و  تجزیه و تحلیل داده‌­ها،  با استفاده از آزمون خی­دو و آزمون فریدمن و با نرم‌­افزار Spss نسخه 24، انجام گردید.
یافته‌ها: یافته‌­ها نشان داد تأثیر نرم‌­افزار شاد در آموزش غیرحضوری، از جنبه کارایی نرم­‌افزار و کارآمدی آن نسبت به سایر روش­‌های آموزش غیرحضوری و همچنین به واسطه ایجاد برنامه مشخص برای آمادگی در ارزیابی­‌ها، مثبت ارزیابی می­‌شود؛ با این حال به جهت غیرحضوری بودن آموزش، برایند کلی نظرات، تأثیر منفی بر پیشرفت تحصیلی دانش‌­آموزان در قیاس با شیوه حضوری در پایان سال بود. همچنین، این نوع آموزش به واسطه ایجاد کاهش عملکرد در زمان ارزیابی حضوری، کاهش مهارت­‌های نوشتن و خواندن و پرت شدن حواس دانش‌­آموز به دلیل حضور در منزل، می­‌تواند تأثیر منفی بر پیشرفت تحصیلی داشته باشد.
نتیجه‌گیری: آموزش غیرحضوری به‌­ویژه با رفع نقایص سخت‌­افزاری و نرم­‌افزاری و همچنین جایابی فرهنگی و درک متقابل معلمین و والدیـن و دانش‌­آموزان، از برخی جهات فرصتی برای افزایش پیشرفت تحصیلی است اما آموزش حضوری نیز به واسطه کارکردهای خود کماکان باید مورد توجه و تأکید نظام آموزشی باشد.

 
واژه‌های کلیدی: آموزش غیرحضوری، حق بر آموزش، کودکان استثنایی، نرم‌­افزار شاد، پیشرفت تحصیلی
متن کامل [PDF 859 kb]   (91 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/8/25 | پذیرش: 1400/2/5


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 9 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها